sâmbătă, 14 iunie 2008

Putin cate putin...


„Poporul român nu este curajos, este lipsit de ambiţie pentru că a învăţat să fie mulţumit cu puţin. Are o mare capacitate de a suferi în tăcere, fără a se revolta. Toate aceste caracteristici se găsesc în fotbalul nostru şi în jocul echipei naţionale“ - Loti Boloni

Inainte sa inceapa Campionatul European din Austria si Elvetia, fostul mare jucator al Stelei si antrenor al echipei nationale, Ladislau Boloni, spunea aceste lucruri intr-un interviu acordat unui ziar din Franta.

Multi au sarit atunci si l-au atacat pe Boloni.A fost acuzat ca e tradator si ca nu stie ce vorbeste...


Si a inceput Campionatul European.
Si in ciuda faptului ca Romania a picat intr-o grupa foarte grea, s-a dovedit ca dracul nu e chiar asa de negru.
Din cele 3 echipe apocaliptice 2 au aratat o lipsa de forma incredibila.
Franta si Italia nu au aratat nicidecum ca vicecampioana, respectiv campioana mondiala.Un motiv pt acest lucru ar putea sa fie numarul mare de meciuri jucate de jucatorii celor doua echipe, lucru care a creat o stare de oboseala care se vede clar in jocul celor 2 echipe.

Cu Franta, desi "cocosii" nu jucau nimic, tricolorii au fost extrem de fricosi si au practicat un antijoc incredibil, totul pt a nu pierde.
Cu Italia, o echipa fara idei, toate semnele indicau o victorie a Romaniei.Italienii erau debusolati, nu stiau pe ce lume traiesc,arbitrii erau cu noi, toata lumea era cu noi.

Doar mutu nu a fost cu noi.In loc sa lase pe altcineva sa bata penaltyul, el s-a gandit ca un gol in plus ar fi un motiv in plus pt a cere un salariu mai mare la Fiorentina si a sarit sa puna mana pe minge.
Nu a contat ca era demoralizat, obosit, ca a jucat alaturi de Buffon la Juventus si ca acesta il stia foarte bine. A trebuit sa bata el...si a ratat!

Si dupa 2 etape, in loc sa aibe 4 puncte si sa fie calificata in proportie de 95%, Romania are 2 puncte si se pregatste sa intalneasca o echipa, Olanda, care a umilit vicecampioana mondiala, Franta, cu 4-1 si pe campioana mondiala, Italia, cu 3-0.

Toata lumea spera ca Olandezii ne vor da meciul dar adevarul este ca olandezii nu sunt romani...ei nu gandesc la fel ca noi.

Si in ciuda acestor fapte, romanii tot sunt fericiti.
De ce?
Pentru ce?

Pentru ca nu am stiut sa profitam de niste cadouri incredibile care ne-au fost oferite?

Nu, noi ne bucuram pt ca suntem romani, pt ca ne multumim cu putin, pt ca asa suntem noi...

Exact cum zicea un om, fost jucator al Stelei din 86 cu care a castigat CCE-ul, fost international roman care a participat la Euro '84, fost antrenor al echipei nationale a Romaniei, Loti Boloni!

Unde sunt acum toti cei care l-au atacat pe acest om acum o saptamana?!

Niciun comentariu:

 


ou clocit
Vezi mai multe video din Animale Suporter Steaua Suporter Steaua