luni, 9 iunie 2008

Cand te loveste zidul pe tine...


Astazi e ziua in care Romania va debuta in sfarsit la Campionatul European din Austria si Elvetia.
O zi asteptat de multi. Nu stiu daca e corect ce am scris acum.
Poate cel mai bine ar fi sa zic: o zi asteptata de foarte multi optimisti.

Zic asta pt ca, din pacate, Romania debuteaza la acest turneu final chiar impotriva vicecampioanei mondiale, Franta.

Am observat ca in acesti 8 ani care au trecut de la ultima participare a Nationalei la un turneu final, suporterul roman s-a schimbat. Dintr-un realist care gandea fiecare meci a ajuns un optimist visator.

"Batem Franta!"
"Batem Franta!"
"Batem Franta!"

Prostii!
Nu avem cum sa batem Franta.

Romania are probleme mari la joc!
Corectia aplicata de Bulgaria si prima repriza a meciului cu Muntenegru au aratat gauri foarte mari in apararea Nationalei.

Flancul stang al Nationalei sta intr-un singur om: Razvan Rat!
Si asta pt ca extrema stanga, Mutu, nu face aproape deloc faza defensiva.
Din pacate pt Rat, adversarul sau direct din aceasta seara se numeste Ribery, un jucator care nu are nevoie de nici o prezentare si care pe deasupra mai e ajutat si de Sagnol, un fundas dreapta foarte sigur si foarte ofensiv.

Flancul drept e format din contra(fundas dreapta) si Nicolita(fundas dreapta ceva mai ofensiv).Nicolita e pus tocmai pt a-l ajuta pe contra, un jucator in a carui valoare eu nu mai cred si care a fost adus la nationala doar pt ca e prieten cu selectionerul.

Cuplul de fundasi centrali e de asemenea plin de probleme.tamas e un fotbalist mediocru care a aratat de foarte multe ori ca e foarte nesigur(si el a fost adus la nationala la fel ca si contra) iar Goian, folosit pe postul de fundas central stanga, e fotbalist de picior drept!

La mijloc vor fi folositi 3 jucatori de profil defensiv: Radoi,Chivu,Codrea. Acestia vor incerca sa ajute singurul varf(daniel niculae) prin pase lungi si mai mult ca sigur vor incerca sa scoata pe benzi toate mingile, pt Nicolita sau Mutu.

Ofensiv Romania sta foarte prost.Un singur varf ajutat de 2 extreme.Iar una din cele 2 extreme(Nicolita) va avea mai mult sarcini defensive, lasandu-i lui mutu rolul de "volante" in spatele atacantului impins.

Franta in schimb va juca un 4-4-2 clasic, mult mai ofensiv ca 4-3-2-1-ul folosit de Romania.
Jocul lor va functiona pe 2 planuri:
1.Jocul pe benzi facut de Ribery si Malouda, jucatori foarte tehnici si rapizi care vor ajuta atacul atat prin pase si centrari cat si prin suturi de la distanta.Daca Ribery e un mijlocas clasic, Malouda e o extrema careia ii place sa intre cu mingea la picior in careu si sa traga la poarta.Va incerca sa exploateze la maxim zona dintre tamas si contra.
2.Jocul pe centru facut de Toulalan si Makelele.Makelele e un veteran care a reusit sa se impuna la Chelsea intre jucatori ca Lampard,Ballack sau Essien.Recupereaza foarte multe mingi,intra in combinatii si da pase lungi foarte bune.Toulalan e un mijlocas central tanar, de la campioana Frantei, Lyon. E un jucator tehnic si un foarte bun pasator. Cei doi vor incerca sa asigure pase utile pt atacantii Benzema si Anelka.

Cei 2 atacanti francezi se completeaza foarte bine.Anelka e masiv si inalt iar Benzema e tehnic si rapid.Anelka va fi folosit probabil pt a hartui cei 2 fundasi centrali romani si pt a face spatii pt Benzema.

Apararea franceza are un singur punct mai slab: Thuram.Un fundas central batran care si-a pierdut din viteza de altadata.Nici nu a mai prins lotul Barcelonei in acest an.Totusi, nu trebuie subestimat.Experienta lui poate fi decisiva!

Valoric, Franta e cu mult peste Romania.
Meciul din aceasta seara va fi foarte tacticizat.Mai ales din partea nationalei noastre. Si asa si trebuie sa fie daca cei de acolo doresc sa plece neinvinsi.
O victorie e imposibila dar un egal e mult mai aproape de posibilitatile noastre(desi si un egal e un pod destul de idepartat).

Am ajuns sa credem ca doar daca am batut pe Muntenegru si pe Olanda acasa, nimeni nu ne poate sta in cale.

Romanii au ajuns sa creada ca dintr-o lovitura(de obicei de cap, o lovitura de cap a lui Goian!) putem sa daramam orice zid.

Nimeni nu se gandeste insa ca zidul ar putea si el sa ne loveasca pe noi!

Niciun comentariu:

 


ou clocit
Vezi mai multe video din Animale Suporter Steaua Suporter Steaua